petak, 13. svibnja 2016.

Domagoj Duvnjak






Ime : Domagoj

Prezime : Duvnjak

Pozicija : Srednji vanjski







Domagoj Duvnjak (Đakovo, 1. lipnja 1988.) je hrvatski rukometni reprezentativac i igrač THW Kiel-a. Igra na poziciji srednjeg vanjskog. Ima dobar pregled igre i odličnu bočnu pokretljivost, pa je pogodan i u obrambenoj formaciji.


Športska karijera ;


Slikovni rezultat za domagoj duvnjak
Već od malih nogu Domagoj je pokazivao iznimni talent, pa nije ni čudilo kada ga je kao 14-godišnjakSlikovni rezultat za domagoj duvnjaka Irfan Smajlagić pozvao igrati za kadetsku reprezentaciju. Kao kadet osvojio je naslov europskog prvaka u Estoniji, a proglašen je i igračem prvenstva. Kao igrač RK Đakova debitirao je u 1. hrvatskoj rukometnoj ligi sa 16 godina. Već dvije godine kasnije je postao najboljim strijelcem lige. Zbog dobrih igara prelazi u RK Zagreb. Sa Zagrebom dvije godine nastupa u europskim kupovima kao standardni prvotimac.

Prvi nastup na nekom velikom seniorskom natjecanju imao je na SP 2007. u Njemačkoj, gdje je Hrvatska bila peta. Izbornik Lino Červar uvrstio ga je i na popis putnika na EP u Norveškoj 2008., gdje je osvojio svoju prvu seniorsku medalju s velikih natjecanja (srebro).


 Nagrade i priznanja :


 Proglašen je najboljim rukometašem svijeta 2013. godine.


Statistika :


·  Odigrano utakmica (minuta): 7 (93)

·  Učinkovitost pri postizanju zgoditaka: 17/33 (52%)

· Zgoditci sa 7 metara: 13/21

·  Asistencije: 1

·  Isključenja: 4 min

Nema komentara:

Objavi komentar